Umrl v požaru; kriva ogorek ali sveča

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nekaj pred šesto uro so bili v operativno-komunikacijskem centru Policijske postaje Nova Gorica obveščeni o požaru na stanovanjski hiši v Idriji. V požaru je umrl domačin.
Oglej si celoten članek

Požar so do 8. ure pogasili, v njem pa so našli mrtvega 60-letnega stanovalca, so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica.

Z ogledom požarišča je bilo ugotovljeno, da je požar z veliko verjetnostjo povzročil pokojni domačin s cigaretnim ogorkom ali prevrnjeno svečo. Požar je v celoti uničil dnevno sobo, kuhinjo in hodnik mansardnega stanovanja, ni pa se razširil na streho in ostale prostore v hiši. Požar so pogasili gasilci PGD Idrija in Spodnja Idrija.

Požar je okoli 5.30 opazil sosed in še z dvema sosedoma obvestil ostale stanovalce v hiši, nato pa so vsi skupaj poskušali rešiti pokojnika. Zaradi močno razvitega požara in velike količine dima je bilo reševanje neuspešno. Točen vzrok smrti pokojnika bo pokazala sanitarna obdukcija.

Policija bo na pristojno okrožno državno tožilstvo o primeru podala poročilo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.