Umrl zaradi gripe

Foto: Žurnal24 Bolnišnica Slovenj Gradec (Foto: Nino Verdnik)
Iz slovenjgraške splošne bolnišnice so sporočili, da je ponoči zaradi okužbe s pandemsko gripo oziroma prašičjo gripo (virus influence A tipa H1N1) umrl starejši moški.
Oglej si celoten članek

Moški, ki je bil okužen z virusom pandemske gripe, je bil kronični bolnik.

 

16 ljudi, okuženih s pandemsko gripo, je umrlo v prejšnji sezoni gripe.

 

Na oddelku z interno medicino slovenjgraške bolnišnice se trenutno zdravi osem bolnikov. Pri treh so potrdili okužbo s pandemsko gripo, medtem ko pri petih obstaja sum okužbe. 

 

Obiske so v bolnišnici popolnoma prepovedali že včeraj. Omejeni so tudi obiski v UKC Ljubljana.

"Število obolelih za gripo narašča v vseh zdravstvenih regijah," opozarjajo na inštitutu za varovanje zdravja. O tem, koliko je obolelih, lahko preberete v članku Prašičja gripa spet grozi.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.