Umrl zaradi popolne odpovedi organov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pustolovec Henry Worsley je zaradi izmučenosti in dehidracije umrl med solo podvigom prečkanja Južnega pola.
Oglej si celoten članek

Nekdanji vojak je bil pa poti, da postane prvi človek, ki je Antarktiko prečkal brez pomoči, a je bitko z naravo izgubil 71. dan, ko je bil na poti. 

Foto: Profimedia Henry Worsley Soproga 55-letnika, ki je novico sporočila, je ob tem zapisala, da je neskončno žalostna. Dodala je še, da je Worsley umrl zaradi popolne odpovedi organov.

Sporočila je še, da je njen soprog umrl kljub vsem naporom osebja klinike Magellanes v čilskem Punta Arenas.

Worsley je začel z načrtovanjem 80-dnevne avanture od ene do druge obale v Novembru. Na 1.770 kilometrov dolgo pustolovščino se je odpravil sam, s seboj je vlekel sani s hrano, šotorom in opremo.

Njegov načrt je bil, da mu podvig uspe brez pomoči, ki bi mu jo spustili iz letala, prav tako s seboj ni želel psov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • d
    16:15 25. Januar 2016.

    hvala za info

  • 15:27 25. Januar 2016.

    No, pa sem našel: Dobil je bakterijsko vnetje potrebušnice. Zaradi vnetja je dehidriral in pomoč je prišla prepozno. Manj kot …

  • 15:20 25. Januar 2016.

    In kaj je šlo narobe? Očitno moram na Google...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.