Umrl zaradi vročinskega vala

Foto: EPA
Foto: EPA
Visoke temperature, ki so v prvi polovici tedna zajele večji del Hrvaške, so v torek terjale prvo smrtno žrtev letos.
Oglej si celoten članek

Zaradi vročine in obenem fizičnega napora je umrl 45-letni moški, medtem ko je pomagal pri popravilu strehe na hiši v Gunji na vzhodu države, ki je bila poškodovana v lanski poplavi.

 

 

Do tragedije je prišlo v torek okoli poldneva, ko se je moški spustil s strehe, na kateri je pomagal prijateljem. Medtem ko se je polival z vodo po glavi, da bi se osvežil, se je zgrudil.

Kljub nujni medicinski pomoči in več kot pol ure trajajočim poskusom oživljanja je umrl, na spletni strani poroča osiješki časnik Glas Slavonije in dodaja, da gre za prvo žrtev letošnjega vročinskega vala na Hrvaškem. Pokojni je bil sicer hrvaški vojni veteran.

Srčna kap kot posledica vročine in fizičnih naporov

Vodja zdravnikov na urgenci v Županji Nikola Bogičević je pojasnil, da je moški umrl zaradi srčne kapi, ki je bila posledica fizičnih naporov in vročine. V torek so se temperature zraka v večini Hrvaške in tudi v vzhodni Slavoniji približale 40 stopinjam Celzija.

Vrhunec prvega letošnjega vročinskega vala na Hrvaškem je sicer minil v sredo. Minulo noč je deževalo v večini države in današnje temperature so se gibale med 21 in 28 stopinjami Celzija. Na območju Županje so ob 13. uri namerili 23 stopinj.

Hrvaške zdravstvene ustanove so poročale, da je bilo v začetku tedna med deset in 20 odstotkov več posredovanj zaradi vročine kot ponavadi, a so pomoč večinoma potrebovali ljudje, ki niso upoštevali nasvetov, kako naj ravnajo v primeru vročine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.