Umrla še 19-letnica

Foto: Miamedia
Foto: Miamedia
Po hudi prometni nesreči, v kateri je izgubil življenje 52-letni voznik, je ponoči v mariborskem kliničnem centru umrla še 19-letna voznica.
Oglej si celoten članek

Nesreča, v kateri je bilo udeleženih 8 oseb, se je zgodila včeraj na cesti Maribor–Dravograd. Življenje je izgubil 52-letnik, v katerega je čelno trčila mlada voznica. Ta je ponoči umrla v mariborskem kliničnem centru.

Silovito čelno trčenje

Do nesreče je prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja mlade voznice. V dolgem levem preglednem ovinku izven naselja Javnik je prehitevala vlečno tovorno vozilo in priklopno vozilo.

V tem času je nasproti pravilno pripeljal 52-letnik iz okolice Dravograda. Prišlo je do silovitega čelnega trčenja. Avtomobil voznice je odbilo v zadnji del priklopnega vozila,  od tam pa nazaj na vozišče, kjer je trčilo še v osebni avtomobil 22-letnega voznika iz okolice Radelj ob Dravi.

Po trčenjih je osebni avtomobil voznice obstal na vozišču glavne ceste, avtomobila 52-letnega in 22-letnega voznika pa sta obstala obrnjena na strehi na travnatem pobočju od levi strani ceste.

Poškodovani sopotniki

Voznica je imela v avtu še 17-letnega sopotnika, ki je bil hudo poškodovan. Hude poškodbe so utrpeli tudi vsi trije sopotniki umrlega voznika,  45- in 81-letni ženski in 50-letni moški.

Hudo je bil poškodovan tudi 22-letni voznik, njegov 61-letni sopotnik pa je utrpel lažje poškodbe.
Ranjene so s pomočjo policijskega helikopterja in šestih reševalnih vozil prepeljali v mariborski UKC in slovenjgraško bolnišnico. Pri reševanju ukleščenih udeležencev prometne nesreče iz osebnih avtomobilov je sodelovalo šestnajst gasilcev PGD Radlje ob Dravi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 16:29 23. Oktober 2012.

    Kaj ti misliš, da se je ona v avto vsedla z namenom, da se bo zaletela v nekoga al kaj? …

  • 15:40 23. Oktober 2012.

    žalostno ,da je moralo umreti tako mlado dekle...to pa je neizkušenost ,objestnost in nespoštovanje prometnih pravil---.....voznik ,ki je vozil pravilno …

  • 12:13 23. Oktober 2012.

    Minerva, kaj si hotela povedati, duša preprosta?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.