Umrli že trije dojenčki

Foto: Žurnal24 Število žrtev kontaminiranega mleka je naraslo na štiri.
Zaradi kontaminiranega mleka v prahu so na Kitajskem umrli že trije otroci, 158 pa jih je v bolnišnicah zaradi akutne odpovedi ledvic.
Oglej si celoten članek

Kitajski minister za zdravje Chen Zhu je sporočil, da so zaradi kontaminiranega mleka v prahu umrli že trije otroci, 158 pa jih je v bolnišnicah zaradi akutne odpovedi ledvic. Po zaužitju mleka, ki je vsebovalo kemikalijo za proizvodnjo plastike, je sicer zbolelo kar 6244 otrok, je sporočil Chen.

Med njimi so številni že okrevali, v bolnišnicah pa jih je še 1327, je navedel Chen v prvem uradnem sporočilu vlade po izbruhu škandala s kontaminiranim mlekom minuli teden. Melamin se običajno uporablja pri proizvodnji plastike in lepil, proizvajalci mleka v prahu pa naj bi ga dodajali, da bi izboljšali proteinsko vrednost izdelka.

Vodja kitajskega urada za nadzor kakovosti hrane Li Changjiang je medtem sporočil, da je mleko v prahu, ki je vsebovalo melamin, izdelovalo 22 podjetij po vsej državi, od katerih sta dve svoje izdelke tudi izvažali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.