Unicef: epilog junija

Foto: Žurnal24 Miran Boštic, Martin Breskvar in Mitja Lamut (z leve) želijo na skupščini priti
Unicef. Članstvo in donatorji si zaslužijo skupščino, pravijo v civilni iniciativi Za boljši Unicef.
Oglej si celoten članek

Nadaljevanka. Več kot sto državljanov je podpisalo pobudo za sklic skupščine društva Unicef, preden se ta preoblikuje v fundacijo. Med njimi so Miro Cerar, Rajko Pirnat, Matjaž Hanžek, Gabi Čačinovič, Peter Bossman in drugi. To je včeraj na tiskovni konferenci dejal nekdanji član izvršilnega odbora (IO) društva Martin Breskvar.

Podvajanje
Pravila. Da bi bila skupščina zakonita, jo mora sklicati vsaj tretjina članov. Po podatkih Unicefa ima društvo okrog 200 članov. Ker podatkov o članstvu iniciativa nima, člane pozivajo prek Facebooka. Na svoje naslove so člani v soboto prejeli pismo društva Unicef, ki jih obvešča, da bo skupščina junija.

Skupščina ni bila sklicana že dve leti, na njej pa bi člani izbrali novo, nekompromitirano vodstvo, ki bo naročilo neodvisno izredno revizijo poslovanja društva, v katerem ni manjkalo sumov kaznivih dejanj, je razloge za sklic skupščine predstavil Breskvar.

Lani izjemno uspešni
"Skupščino bomo sklicali junija, ko bomo predstavili zaključno in poslovno poročilo za leti 2009 in 2010," je za Žurnal24 pojasnila podpredsednica IO Unicefa Žarka Brišar Slana. Ocenila je, da gre pri pobudi za podvajanje, o motivih znanih podpisnikov ni mogla soditi. Ker gre za nepravilnosti, je navedla, bo zunanja revizija končana konec maja, poslovne rezultate IO pa obravnava danes. Ti kažejo izjemno uspešnost in ugled v letu 2010.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.