Uničil jim je njivo

Foto: Žurnal24 Franc Grden ne more verjeti, da je bilo toliko truda in dela, vloženega v njivo,
Živijo v strahu. Mejaš jim grozi zaradi poti. Meritve bodo opravljene prihodnji mesec.
Oglej si celoten članek

Velika Loka. Nestrinjanja glede poti, ki poteka ob kmetijskem zemljišču v lasti Franca Grdena, konča pa se na njegovem drugem zemljišču, so pripeljala do tega, da je Grden ostal brez krompirja, z ženo, sestro in svakom pa živijo v strahu, da se jim bo kaj pripetilo.

Pogosti klici policije
Prebivalec iz sosednje vasi, ki na Grdenova zemljišča meji s svojo parcelo, izsiljuje dostop do nje po sporni poti in Grdenovem zemljišču, čeprav ima dostop urejen na drugi strani, nam je povedal Grden. “Od 1. maja je bila policija tukaj povprečno na tri dni, tudi po dvakrat na dan,” je povedal in dodal, da je moral svak že iskati zdravniško pomoč, ker ga je mejaš napadel. Vse skupaj pa je doseglo vrh, ko se je mejaš s traktorjem in pajkom za mešanje mrve lotil njihove njive. “Zapeljal se je po krompirju dol in nazaj, pa še enkrat, potem pa še enkrat, kot bi vozil slalom,” je pojasnil Grden.

300 kilogramov krompirja bi Grdenovi pridelali, če jim mejaš ne bi uničil njive.

Policist me je spraševal, koliko škode je povzročil. Rekel sem mu, da zame to nima cene. To je okopano z motiko,” je poudaril in dodal, da odškodnine ne mara vzeti. “Tega umazanega denarja ne maram, pa nimam veliko; imam 500 evrov pokojnine. Naj gre v dobrodelne namene, tistim, ki krompirja stradajo,” je izpostavil.

Meritve prihodnji mesec
Kakšne so bile ugotovitve policistov in ali bodo zoper osumljenca podali kazenske ovadbe, smo preverili na Policijski upravi Novo mesto, a nam do zaključka redakcije niso odgovorili. V podjetju Geohit pa so nam povedali, da je Grden v začetku maja naročil meritve in zahteval postavitev mejnikov, a bodo zaradi oblice dela lahko to izvedli šele prihodnji mesec.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.