Univerza v Ljubljani 13. v Evropi, 1. v regiji

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Univerza v Ljubljani je na mednarodni spletni lestvici univerz na svetu Webometrics najboljša univerza v Sloveniji in 81. na svetu, so sporočili iz Univerze v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Univerza v Ljubljani je po podatkih Webometricsa v primerjavi z lanskim letom napredovala za 126 mest in se tako uvrstila na 81. mesto med univerzami sveta. V evropskem merilu se uvršča na 13. mesto, v primerjavi z univerzami držav srednje in vzhodne Evrope pa je na prvem mestu, so v sporočilu za javnost zapisali na univerzi.

S tem je Univerza v Ljubljani prehitela Masarykovo univerzo in Karlovo univerzo iz Prage, so sporočili.

Kot so še navedli, se Univerza v Mariboru uvršča na 614. mesto, Univerza na Primorskem na 1465. mesto, Univerza v Novi Gorici pa na 5423. mesto.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:41 3. Februar 2012.

    Če ukinejo FDV in tamkajšnje profesorje pošljejo pred borzo, pa morda Univerza v Ljubljani pride med prvih pet :-)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.