Upnike oškodoval za več kot 180 tisočakov

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Direktor dveh gospodarskih družb je ovaden zaradi oškodovanja upnikov v višini najmanj 182 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Policijska preiskava je pokazala, da je osumljenec oktobra 2010 izvedel prenose 180 tisoč delnic iz delniške družbe na družbo z omejeno odgovornostjo. Pred prenosom vrednostnih papirjev na drugo pravno osebo je bil seznanjen s slabim stanjem družbe in z nezmožnostjo odplačevanja dolgov. S prenosom so bili ostali upniki delniške družbe postavljeni v slabši položaj, saj je delniška družba poravnala dolg le do enega upnika družbe z omejeno odgovornostjo, ki je tako pridobila premoženjsko korist v višini najmanj 182 tisoč evrov, za kolikor so tudi oškodovani ostali upniki delniške družbe.

Novomeški kriminalisti so ovadbo zoper 52-letnika podali zaradi kaznivega dejanja oškodovanja upnikov. Na podlagi določil zakona o odgovornosti pravnih oseb za kazniva dejanja so ovadili tudi gospodarski družbi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.