Upniki lastniki Merkurja

Foto: Žurnal24 Merkur mora načrt finančnega prestrukturiranja sodišču predložiti do 26. oktobra
Upniki Merfina so uveljavili zastavno pravico na delnicah Merkurja in v skladu s pričakovanji postali lastniki Merkurja.
Oglej si celoten članek

Lastništvo Merkurja so za zdaj potrdili v GBD in v H&R iz Spodnje Idrije. Za uspešno so dražbo označili tudi v Iskratelu, medtem ko v Salonitu Anhovo za pojasnila niso bili dosegljivi.

 

Štiri mesece se že govori o tem, medtem ko bi bile lahko police Merkurja bistveno bolj polne. Ocenjujemo, da to počasno zamiranje družbe predolgo traja.
Ani Klemenčič, izvršna direktorica GBD

Ani Klemenčič, izvršna direktorica GBD, je dejala, da bo družba od srede dalje pravnoformalno lastnik 3,4 odstotka delnic Merkurja. Klemenčičeva meni, da je treba narediti vse, da Merkur ne bi šel v stečaj.

V Hidrii, katere največja lastnica je družba H&R, so dražbo označili za uspešno. Želijo si aktivno sodelovati pri sanaciji Merkurja in "prispevati k ohranitvi delovnih mest zaposlenih v Merkurju in z njim povezani razvejani dobaviteljski verigi".

Kot uspešno so dražbo označili tudi v Iskratelu, kjer so se za javno dražbo odločili zaradi neporavnanih obveznosti s strani družbe Merfin. V Salonitu Anhovo dražbe niso komentirali. Po nekaterih neuradnih informacijah pa naj bi Salonit dražbo za svoj sveženj Merkurjevih delnic preklical.

Da današnje dražbe naj bi sicer vsa omenjena podjetja skupaj prodajala 240.729 oziroma 18,34 odstotka vseh Merkurjevih delnic, katerih izklicna je bila slabih 11,6 milijona evrov, ki ga mora Merkur predložiti do 26. oktobra.

Dražba 28. oktobra
Avstrijska Hypo Alpe Adria Bank International, ki je začela z unovčevanjem premoženja, je javno dražbo za 25-odstotni delež Merkurja ponovno sklicala za 28. oktober. Poleg omenjene banke in podjetij naj bi bilo še nekaj drugih zastavnih upnikov Merfina, prek katerega so menedžerji imeli do današnje dražbe v lasti 58 odstotkov Merkurja.

Ureditev lastniških odnosov med Merkujevimi lastniki in upniki Merkurja ter Merfina je sicer eden glavnih kamnov spotike pri oblikovanju načrta finančnega prestrukturiranja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.