Upokojenci bodo prejeli letni dodatek

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Upokojenci bodo danes prejeli julijske pokojnine, tisti s pokojnino do 622 evrov pa bodo v skladu z varčevalnim zakonom prejeli tudi letni dodatek.
Oglej si celoten članek

Letni dodatek bo prejelo približno 395 tisoč upokojencev. Tisti, katerih pokojnine ne presegajo 414 evrov, bodo dobili dodatek v znesku 368 evrov. Tisti s pokojnino od 414,01 do 518 evrov bodo prejeli dobrih 223 evrov, tisti s pokojnino od 518,01 do 622 evrov pa 166 evrov. Upokojenci, ki prejemajo več kot 622 evrov pokojnine – teh je približno 200 tisoč –, pa do letnega dodatka zaradi varčevalnih ukrepov niso upravičeni.

Zavod bo za izplačilo dodatka letos skupno namenil približno 90 milijonov evrov, prihranek v primerjavi s finančnim načrtom zavoda za letos pa bo približno 50 milijonov evrov, je dejal generalni direktor zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Marijan Papež.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:55 1. Avgust 2012.

    Zamislite Janšo - upokojenca. On sigurno ne bo živel v uničeni Sloveniju. Urška bo pridno služila avstralske dolarje, on bo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.