Uporabniki Avto.net pozor: To je prevara!

Foto: Varni na internetu
Foto: Varni na internetu
Številni uporabniki portala avto.net so na telefon prejeli nenavadno SMS sporočilo, ki jih poziva, naj se za nadaljnjo uporabo storitve prijavijo na portal in preberejo pogoje uporabe. Gre za krajo podatkov.
Oglej si celoten članek

Kot opozarjajo na Varni na internetu, povezava v sporočilu, uporabnika pelje na ponarejeno vstopno strani, ki zelo spominja na pravo. V kolikor na ponarejeni spletni strani pustite svoje podatke, jih posredujete goljufu. 

Telefonske številke so napadalci verjetno pridobili iz objavljenih oglasov prodajalcev. Z gesli in ostalimi podatki pa pridobijo nadzor nad uporabniškimi računi. Lahko zamenjajo geslo in lastniku preprečijo dostop do računa, ki ga nato uporabljajo za objavljanje lažnih oglasov in goljufanje kupcev. 

Napadalci s pomočjo phising kraje poskušajo priti do podatkov legitimnih uporabnikov, saj bi s tem povečali možnost, da uspejo s svojo goljufijo. 

Če ste prejeli takšno sporočilo in sledili navodilo, čim prej spremenite geslo. Če dotično geslo uporabljate še za kakšno drugo storitev, ga zamenjajte tudi tam. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.