Uporabniki ne marajo Viste

Foto: Žurnal24 Kljub prizadevanju Microsofta uporabniki Viste ne marajo in se raje odločajo za
V zadnjih šestih mesecih so prodajalci in uporabniki na kar tretjini novih računalnikov, narejenih za operacijski sistem Windows Vista, raje izbrali Windows XP. Microsoft se že pripravlja na Windows 7.
Oglej si celoten članek

V raziskavo so vključili več kot 3000 računalnikov, ki so bili prodani v zadnjih šestih mesecih, saj je bila tako možnost, da jih prodajajo z operacijskim sistemom Vista veliko večja kot pri starejših računalnikih. Ugotovili pa so, da jih kar 35 odstotkov uporablja Windows XP. Starejši operacijski sistem so v nekaterih primerih izbrala že podjetja, ki se ukvarjajo s prodajo računalnikov, pri drugih pa so XP izbrali kar uporabniki.

Pri Microsoftu, kjer si še vedno prizadevajo, da bi uporabniki Visto vzljubili, pa se očitno počasi že vdajajo v usodo. Pred nekaj dnevi je namreč Steven Sinofsky, eden izmed vodilnih pri Microsoftu, odprl blog, posvečen izključno Windowsu 7, ki bo nasledil Visto. Na blogu nameravajo podrobno beležiti ustvarjanje novega operacijskega sistema, svoje mnenje pa lahko dodajo tudi uporabniki, saj je na blogu možno tudi komentirati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.