Uprava za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno nevarnost

Foto: Bralec Slavko
Foto: Bralec Slavko
Uprava za zaščito in reševanje je razglasila veliko požarno nevarnost na območju celotne Slovenije.
Oglej si celoten članek

Od 1. aprila je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglasila veliko požarno
ogroženost naravnega okolja na območju celotne države.

V naravnem okolju je poleg požiganja in odmetavanja gorečih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti. Prepoved velja tudi za kresove in ognjemete. Poleg tega pa je izven pozidanih površin prepovedano uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar.

Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Policija bosta v času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja izvajala poostren nadzor.

Po navedbah agencije za okolje vremenski obeti tudi zaenkrat še ne kažejo obilnejših padavin, zato lahko pričakujemo, da se bosta izsušenost tal in sušni stres še povečevala.

Letošnji marec je tudi sicer eden najtoplejših v zgodovini meritev. Podobno topli so bili marci 2014, 2012 in 1994. Deževalo je le na začetku meseca, v osrednjem in vzhodnem delu Slovenije je padlo okoli 30 mm dežja oziroma slabih 40 odstotkov običajnih padavin v marcu, ki tudi pregovorno velja za suh mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 15:14 31. Marec 2017.

    me prav zanima ali se bodo tej piromancki vrticarski res zadrzali pred kurjenjem cez vikend

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.