Uranu zamerili, da je maševal za partizane?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Se je kardinal Rode, ki je dejal, da Vatikan nadškofa Urana ceni in ne preganja, le sprenevedal?
Oglej si celoten članek

Kot portal Pozareport navaja svoje vire blizu vodstva slovenske Rimskokatoliške cerkve, so bile nedavne izjave kardinala Franca Rodeta o upokojenem nadškofu Alojzu Uranu le "navadno laganje in sprenevedanje".

Rode je namreč nedavno ob blagoslovu samostana sester klaris v Pomurju zanikal, da bi bil v ozadju izgona Urana iz Slovenije, o čemer se je špekuliralo. Dejal je, da spoštuje Uranovo delo, in dodal, da je upokojeni nadškof "zelo plemenit človek, dobrosrčen, blizu ljudem, njegove vodstvene sposobnosti pa, ne vem, nisem opazil, da bi delal večje napake".

Nepriljubljen pri Opusu Dei

Pozareport še piše, da Urana ni maral niti vplivni in skrivnostni Opus Dei. Zdel naj bi se jim preveč ljudski, liberalen in popularen. Zamerili naj bi mu tudi to, da je še kot mladi duhovnik nekajkrat maševal za partizane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 10:40 20. Avgust 2012.

    Kakor slišim, naj bi tegale v Šentvidu delitala kar bolezen.

  • 09:38 20. Avgust 2012.

    "Zamerili naj bi mu tudi to, da je še kot mladi duhovnik nekajkrat maševal za partizane."<br /><br /><br />"Ja Uran, …

  • 18:33 18. Avgust 2012.

    Dragi snecer, zaradi takih debilnih komentarjev kot je tvoj, je Slovenija v takem stanju kot je, saj razni osebki tvoje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.