Urbana tudi na telefonu

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Namesto plastične kartice bo predvidoma marca mogoča uporaba virtualne urbane na mobilnem telefonu.
Oglej si celoten članek

Zdenka Grozde, direktorica Javnega holdinga Ljubljana, pojasnjuje, da si bo uporabnik na svoj telefon najprej prenesel brezplačno aplikacijo Urbana, nato pa nanjo na urbanomatu, vseh prodajnih mestih ali prek monete naložil dobroimetje.

Virtualna urbana na mobilnem telefonu bo delovala enako kot navadna vrednostna urbana rumene barve. Kasneje pa bo na aplikaciji mogoča tudi uporaba terminskih neprenosljivih vozovnic. Virtualno urbano bo mogoče uporabljati na vseh telefonih s tehnologijo NFC (Near Field Communication), kar za zdaj izključuje Applove izdelke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.