Uredili bodo občino Žužemberk

Foto: ŠOUM delovna brigada Foto: ŠOUM delovna brigada Foto: ŠOUM delovna brigada Foto: ŠOUM delovna brigada
Študenti. Okoli 50 mariborskih študentov prostovoljcev bo od jutri teden dni pomagalo Dolenjcem.
Oglej si celoten članek

V občini Žužemberk na Dolenjskem se jutri začne Študentska delovna brigada, ki jo že 13. leto zapored organizira Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM). Približno 50 študentov bo tamkajšnjim krajanom pomagalo pri obnovi nekaterih objektov in ureditvi pomembnejših poti, da bi tako oživili in popestrili znamenitosti teh krajev.

Dela bo veliko

"Uredili bomo Rimsko cesto, del lokalne ceste in pešpot od trga ŽBK na Loko pod gradom. Prav tako se bomo lotili okolice pokopališča Hinje, prebarvali ograjo mosta reke Krke v Šmihelu, poskrbeli pa bomo tudi za zaščito lesenih ograj na gradu Žužemberk," napoveduje Matic Ber iz Šoum in dodaja, da želijo na ta način med študenti in krajani širiti kulturo humanitarnosti ter jim ob tem pokazati, da za dobro vzdušje niso potrebne le materialne stvari, ampak pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Mariborski študenti se bodo na Dolenjskem mudili do 31. julija.

Brigada ima tradicijo

Študentska delovna brigada je bila sicer prvič organizirana leta 1999 v Bovcu, ko so pomagali pri popotresni obnovi, preteklo leto pa so v občini Grad na Goričkem uredili in očistili več kot tri kilometre Graščakove poti, prebarvali ograjo v športnem parku, renovirali kužno znamenje Beli križ, očistili okolico kamnoloma in prenovili kontejner v športnem parku, prav tako pa čistili azilni zbirni center.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.