"Urejeno" državljanstvo

Foto: Žurnal24 Z MNZ odgovor, ali bodo preverjali, ali je Thomas državljanstvo dobil nezakonito
Državljanstvo. O tem, kako je ameriški košarkar dobil državljanstvo, čeprav ni bival v Sloveniji, MNZ zaradi varstva osebnih podatkov molči.
Oglej si celoten članek

Tujec. Košarkar z ameriškim državljanstvom Omar Abdul Thomas bi moral najmanj eno leto neprekinjeno živeti v Sloveniji, preden bi lahko zaprosil za slovensko državljanstvo. Vrhunski športnik, ki trenutno meče žogo na koš v prvi italijanski ligi (igrati pa je pripravljen tudi v slovenski reprezentanci), pa trdi, da v Sloveniji sploh še nikoli ni bil, a je vseeno državljan s slovenskim potnim listom. “O tem, kako se pridobi potni list, ne vem nič. Do državljanstva mi je pomagal agent, ki pozna veliko ljudi,” je temnopolti Thomas za Žurnal24 razkril že v torek.

V postopku pridobivanja državljanstva bi moral Thomas na upravni enoti (UE), ki je izdala potni list z njegovim imenom, dokazati tudi, da ima v Sloveniji poravnane davčne obveznosti in da še ni bil obsojen na več kot tri mesece zapora, ter priseči, da bo spoštoval zakone v naši državi. Na ministrstvu za notranje zadeve (MNZ) “zaradi varstva športnikovih osebnih podatkov” niso hoteli pojasniti, kdaj in kako so mu dali državljanstvo. Povedali niso niti, katera UE mu je izdala potni list. Po neuradnih govoricah naj bi ga Thomas prejel z mariborske UE, čeprav tam to zanikajo. “Te osebe s posredovanimi podatki ne vodimo v računalniški evidenci registra stalnega prebivalstva, prav tako ne v računalniški evidenci registra tujcev,” so dejali 
na UE.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.