Urgenca s pregrešno dragimi okni

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Tomaž Gantar. Za razkošno zasnovo "krivi gradbeni lobiji". Šef UKC pa brez vpliva, da bi jih ustavil.
Oglej si celoten članek

"Pri projektu nove urgence smo našli veliko neracionalnih rešitev, ki si jih ne bi privoščile niti države, ki imajo veliko več denarja," je včeraj potrdil zdravstveni minister Tomaž Gantar.

Urgenca bi imela okrogla okna, "ki so gotovo od štiri- do petkrat dražja od običajnih", ocenjuje, pa drage strope s posebnimi oblogami in drago fasado. Minister to razkošnost pripisuje "velikemu vplivu gradbenega lobija", o krivdi šefa Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana Simona Vrhunca pa: "Ne verjamem, da je lahko kaj vplival."

Projekt naj bi stal 120 milijonov evrov, in še to le, "če ne bi bilo nobenega aneksa", ironično doda. Napove, da bodo projekt močno racionalizirali. A letos zanj ne bo denarja. Dokončali bodo le tisto, kar je že v teku – helioport, dvigala in 
elektroinštalacije.

Edina letošnja večja naložba ministrstva za zdravje bo hematologija. Do konca meseca bo objavljen razpis in Gantar računa, da bi se dela lahko začela jeseni. Ne bo pa denarja za negovalno 
bolnišnico v Ljubljani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:32 12. April 2012.

    ja in tam naj šparajo

  • 10:19 12. April 2012.

    horhe, se povsem strinjam!

  • mia
    09:27 12. April 2012.

    tak naj bi bilo pri vseh državnih in javnih naročilih

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.