Uroš Rotnik menda plačal milijon in pol evrov davka

Foto: Saša Despot Uroš Rotnik
Uroš Rotnik naj bi plačal 1,5 milijona evrov davka zaradi 3,9 milijona evrov premoženja nepojasnjenega izvora.
Oglej si celoten članek

Nekdanji direktor Termoelektrane Šoštanj (Teš) Uroš Rotnik je po neuradnih informacijah televizije POP TV plačal 1,5 milijona evrov dolga do Finančne uprave. Ta ga je obdavčila zaradi nepojasnjenega izvora premoženja.

Finančni inšpektorji so pregledali njegovo poslovanje med 1. januarjem 2007 in 31. decembrom 2011, in odkrili za 3,9 milijona evrov nepojasnjenega premoženja, zato so mu leta 2014 odredili plačilo dodatnega davka.

Rotnik je tedaj dejal, da denarja za plačilo nima, ga je pa imel za pritožbo. Lani spomladi je upravno sodišče potrdilo ugotovitve Fursa, zaradi česar je Rotnik ostal brez službe kot direktor Komunalnega podjetja Velenje. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:56 11. Junij 2018.

    Okradeš državo, plačaš davek in si rešen. Počasi bodo roparji bank prešli na isti sistem.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.