Uskladiti urnike in delati ob nedeljah

Foto: Žurnal24 Trgovci in obrtniki v koprskem mestnem jedru morajo biti bolj podjetni, je prepr
Koper. Trgovci, obrtniki in drugi naj se povežejo ter čim več iztržijo od množice potnikov z ladij.
Oglej si celoten članek

Posli. V drugi polovici meseca bo v Koper priplula prva potniška ladja letos. Leta 2005 so našteli 1.100 obiskovalcev s potniških ladij, lani 37.252, letos naj bi jih bilo skoraj 150 tisoč.

Nekatere ladje bodo imele v Kopru prvi postanek, ko bodo denarnice turistov še polne. Kaj bo tej množici ponudilo mesto? Kaj imajo lahko od njih trgovci, obrtniki in drugi poslovneži v koprskem središču ter kako naj se organizirajo, da bodo lahko aktivno sodelovali pri upravljanju mesta? Uskladiti bodo morali urnike in imeti odprte trgovine tudi ob nedeljah, so se včeraj o sodelovanju pri upravljanju mestnega jedra znova pogovarjali na srečanju predstavnikov trgovcev, obrtnikov in občine.

Spomnimo, Koper je del pilotskega projekta mestnega menedžmenta, ki so se ga lotili v petih občinah. Gre predvsem za skrb pri ohranitvi starih mestnih jeder in njihovega nadaljnjega razvoja. V okviru projekta so opravili tudi anketo o zadovoljstvu med gostinci in trgovci; glede na lokacijo so najbolj zadovoljni na Pristaniški in Čevljarski ulici, najmanj pa na Kidričevi ulici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.