Uspeh! Uspelo nam je napolniti Urbano preko spleta!

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
LPP in Mestna občina Ljubljana sta napovedala, da za polnjenje Urbane ne bo potrebno več iskati trafik in urbanomatov. Preverili smo, kako je možno napolniti Urbano preko spleta.
Oglej si celoten članek

Nakup mesečne vozovnice in dobroimetja na Urbani je približno dva meseca že mogoče plačati z uporabo kreditnih in plačilnih kartic ter sistema PayPal preko Urbane On-line, kar pa ne pomeni, da je mogoče napolniti tudi t. i. mobilno Urbano, ki jo imajo uporabniki na telefonih.

Za mobilno Urbano Ljubljanski potniški promet (LPP) v dogovoru z izdelovalcem aplikacije še načrtuje nadgradnjo: "Nadgradnja aplikacije bo ob ohranjanju enake stopnje varnosti  predvidoma omogočila direktni nakup iz aplikacije v on-line režimu, tako kot je sedaj to omogočeno za Moneto. Zaradi kompleksnosti nadgradnje rok izvedbe še ni znan."

Foto: LPP/Printscreen Urbana On-line Kako torej napolniti Urbano?

Skratka, če povzamemo, za zdaj je mogoče preko spleta napolniti le kartice, ki obstajajo tudi fizično.

Da boste lahko storili to, se boste morali najprej registrirati na uporabniški strani Urbana online. V naslednjem koraku morate za uporabo spletne storitve v sistem vnesti še število svoje kartice in posebno aktivacijsko kodo, ki jo je mogoče pridobiti na Urbanomatu ali prodajnem mestu LPP na Slovenski cesti.

Postopek pridobivanja aktivacijske kode na Urbanomatu je sledeč:

  • svojo kartico Urbana približajte čitalcu kartic
  • na zaslonu pritisnite tipko "Izpis aktivacijske kode za splet"
  • vzemite in shranite listek, ki vam ga je natisnil Urbanomat in na katerem je izpisana aktivacijska koda.

V naslednjem koraku v zavihku "Kartica" vnesete podatke. Če se je številka vaše Urbane, ki je sicer zapisana pod črtno kodo, zabrisala, jo lahko razberete tudi z izpiska stanja na kartici. Vneseno kartico nato z želenim zneskom napolnite z vnosom podatkov v zavihku "Nakup vozovnic".

 Zapis nakupa mesečne vozovnice pa se bo po napovedih Mestne občine Ljubljana (MOL) na kartico Urbana (ali IJPP) prenesel ob prvem dotiku kartice na validatorju v avtobusih, zapis kupljenega dobroimetja pa ob prvem dotiku na validatorjih v avtobusih in na Urbanomatih. Sicer pa na e-naslov dobite tudi račun o opravljenem nakupu.
 
Uporabniki, ki so že uporabljali storitev Urbana On-line pred marčevsko prenovo, lahko kartice prenesejo v nov profil z vpisom številke kartice in gesla za vstop v trenutno spletno stran.
Foto: LPP/Printscreen
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 20:31 27. Maj 2018.

    Zakaj ne morem povezati fizične in mobilne urbane?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.