Uspešna preiskava zoper obalne preprodajalce mamil

Foto: PU Koper Preskava v Kopru Foto: PU Koper Preskava v Kopru Foto: PU Koper Preskava v Kopru Foto: PU Koper Preskava v Kopru Foto: PU Koper Preskava v Kopru
Koprski policisti zaključili obsežno akcijo, v kateri so preiskovali kriminalno združbo preprodajalcev drog z obalnega območja.
Oglej si celoten članek

Preprodajalci drog z obalnega območja so v večjih in manjših količinah obalnim in italijanskim kupcem v večjih in manjših količinah preprodajala heroin, kokain, konopljo in predvsem amfetamine v obliki tablet. Preiskavo koprskih kriminalistov je usmerjalo tamkajšnje tožilstvo.

Kriminalisti so podali kazenske ovadbe zoper 17 osumljenih z območja Dragonje, Izole, Lucije, Kopra, Ankarana ter zoper državljana Italije z območja Trsta, državljana Litve brez urejenega statusa v Sloveniji in zoper državljana s Kosova.

Skupno so v času preiskave, ki je potekala od konca oktobra do začetka novembra, storili 101 kaznivo dejanje preprodaje drog in orožja. Pri njih so policisti zasegli več kot 1500 tablet ectasy, več heroina, kokaina, konoplje, dve avtomatski pištoli in več nabojev, vojaški bajonet, bokser ter večje število mobilnih telefonov, računalnikov in denar. Pri enem izmed osumljenih so policisti našli tudi 6 dragih kamnov, za katere ni vedel izvora.

V okviru preiskave so policisti šest osumljencev pridržali, preiskovalni sodnik pa je nato v priporu zadržal dva osumljenca, 31- in 36-letnega Koprčana. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.