Uspešno zaključen Teden oblikovanja

Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru
V organizaciji mariborske Fakultete za strojništvo se je odvil prvi spletni Teden oblikovanja na Fakulteti za strojništvo.
Oglej si celoten članek

Namen dogodkov je bil, da se potencialnim študentom in širši javnosti ponudi širši vpogled v študijski program Inženirsko oblikovanje izdelkov, katerega korenine segajo že v leto 1999. 

Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru

Sodelavci/ke in študentje/ke študijskih programov Tehnologije tekstilnega oblikovanja (TTO) in Inženirsko oblikovanje izdelkov (IOI) so preko webinarjev predstavljali različne aktivnosti, povezane z izvajanjem tega programa, ki vsebuje smeri Oblikovanje izdelkov ter Oblikovanje tekstilij in oblačil.

Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru

Temu ustrezno sta si vsak večer sledila dva dogodka, za vsako smeri po en. Zadnji večer pa je potekal zaključni spletni dogodek, v katerem so predstavili pregled še povsem svežega uspešnega študentskega projekta, ki je potekal v sodelovanju s slovenskim podjetjem Kauch. Končni rezultat sodelovanja bo izdelava originalno oblikovanega oblazinjenega pohištva, ki so ga navdahnili elementi slovenske tradicije. 

Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru

Vsak posamezen webinar, še posebej pa omenjeni projekt, je obiskovalcem prikazoval namen študija Inženirsko oblikovanje izdelkov (IOI), da se skozi različne predmete, pristope in poglede na njem izoblikuje študentke in študente, podprte z interdisciplinarnimi znanji s področij tehnike, oblikovanja in estetike. 

Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru

Predstavljene so bile različne aktivnosti, povezane z izvajanjem magistrskega študijskega programa Inženirsko oblikovanje izdelkov - IOI, ki vsebuje dve smeri: Oblikovanje izdelkov in Oblikovanje tekstilij in oblačil.

Na treh webinarjih so bila predstavljena tudi dela študentov dodiplomskega študijskega programa  Tehnologije tekstilnega oblikovanja - TTO.

Foto: Fakulteta za strojništvo v Mariboru

Teden oblikovanja na Fakulteti za strojništvo je z veliko praktičnimi primeri dokazal, da lahko ustrezno prepletanje tehničnih in estetskih znanj obrodi rezultat v zanimivih in koristnih projektih ter uspešnih študentih. Izdelke si lahko ogledate v fotogaleriji.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.