Usposabljanje je hitrejše

Foto: Žurnal24 Patricija Pavlič meni, da je pomembnejše napredovanje po vsebini kot stopnjah –
Na novomeškem zavodu za zaposlovanje tiste, ki si tega želijo, napotijo na šole, ki se ukvarjajo z izobraževanjem odraslih.
Oglej si celoten članek
"V preteklosti smo imeli možnost nova znanja pridobivati s prekvalifikacijami. Zdaj so te možnosti s pojavom nacionalnih poklicnih kvalifikacij povečane, sam postopek pridobivanja strokovnega znanja pa je hitrejši," je izpostavila Patricija Pavlič, direktorica Centra za izobraževanje in kulturo Trebnje.

Kriza kot priložnost
Gospodarska kriza še ne pomeni konca sveta, meni Pavličeva: "Sama jo vidim kot priložnost za vsakega posameznika, da sam pri sebi razčisti, kaj zna, kaj lahko ponudi, kaj mu še manjka in kje lahko to najhitreje dobi." Na trgu delovne sile je še vedno povpraševanje po določenih poklicih. "Se pravi, da možnost zaposlitve je," je izpostavila. Potrebam na trgu sledijo tako, da usposabljajo za poklice, ki so deficitarni. Po navedbah Pavličeve so takšni poklici zdaj s področja gostinstva in trgovine.

Ponudba enaka
V Enoti izobraževanja odraslih na Šolskem centru Novo mesto pa za zdaj svoje ponudbe izobraževalnih programov zaradi gospodarske krize ne nameravajo širiti. "Naša paleta ponudb je tako široka, da vse programe, ki jih imamo na šolskem centru, ponujamo tudi v okviru izobraževanja odraslih," je pojasnil ravnatelj Zlatko Zepan. "Tudi v tem obdobju se ljudje vsak dan zanimajo za naše programe," je še pojasnil.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.