Ustanavljanje s. p. zamrlo

Foto: Žurnal24 "To je po mojem mnenju zelo logična posledica krize. Mali so najbolj prizadeti,
S. p. Lani na mesec povprečno 1.053 novih, letos približno pol manj.
Oglej si celoten članek

"Takšno gibanje vpisov in izbrisov glede na prejšnji dve leti ni običajno," pravijo na Ajpesu. Do novembra je bilo namreč vsak mesec registriranih več samostojnih podjetnikov (s. p.), kot je bilo izbrisanih, decembra pa se je trend obrnil, tako da izbrisi že prevladujejo.

Na Ajpesu upad nastajanja novih s. p. pripisujejo gospodarski krizi. Razlogov za izbrise pa ne poznajo, "ker teh samostojni podjetniki uslužbencem na izpostavah navadno ne povedo". So pa denimo lani po uradni dolžnosti največ s. p. izbrisali, ker podjetniki dve leti zapored niso predložili letnih poročil.

Igor Antauer iz združenja delodajalcev obrtnih dejavnosti ocenjuje, da se bo stanje izboljšalo proti koncu prihodnjega leta.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.