Ustavljajo razvoj

Foto: Žurnal24 Senekovič (levo) razgrnitev prostorskega načrta napoveduje za konec leta. (Foto:
Birokracija. Občina je prostorski načrt nazadnje sprejela pred osmimi leti.
Oglej si celoten članek

“Kadarkoli na upravni enoti v Pesnici preverjam, kdaj bodo rešeni papirji v zvezi s spremembo namembnosti zemljišča, da bi lahko gradila hišo, mi nihče ne zna odgovoriti,” se jezi naša bralka, ki ne želi biti imenovana, saj se boji, da bo njena vloga rešena negativno. “Vedno rečejo, konec leta bo. Tako je že najmanj tri leta. Kako je mogoče, da je občina zadnji prostorski načrt sprejela pred osmimi leti?” se sprašuje bralka.

Razpršena gradnja
“Prostorski akt je bil sprejet leta 1999, spremenjen tri leta pozneje, digitaliziran pa leta 2004,” pojasnjuje župan občine Venčeslav Senekovič. Hkrati dodaja, da so pred tremi leti sklicali prvo prostorsko konferenco za strategijo prostorskega razvoja občine in pripravili program. “Velika težava je razpršena poselitev, ki je možna le, če se s tem ohranja značilnost prostora, kar je v občini, ki je izrazito podeželska, težko. Nam pa je v interesu, da bi v novem občinskem prostorskem načrtu bilo ugodeno vsem predlogom,” pojasnjuje Senekovič, ki javno razgrnitev napoveduje ob koncu letošnjega leta.

Število prosilcev ni znano
Koliko vlog so v zadnjih letih sprejeli na upravni enoti, nam ni uspelo izvedeti, župan Senekovič, ki dolgotrajnost postopkov pripisuje državi, pa si želi le, da bi v kratkem poenostavili zakonodajo in bi ta dovoljevala tudi razpršeno gradnjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.