Ustavno sodišče ustavilo parlamentarno preiskavo v zadevi Kangler

Foto: BC/Mediaspeed Franc Kangler
Ustavno sodišče se je odločilo, da zadrži izvrševanje zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi ter akta o odreditvi parlamentarne preiskave v zadevi Kangler, kolikor se ta nanaša na ugotavljanje odgovornosti sodnikov.
Oglej si celoten članek

Zahtevo je vložil sodni svet, saj meni, da zakon in poslovnik ne preprečujeta protiustavnih parlamentarnih preiskav z vidika poseganja v neodvisnost sodstva. Preiskava v primeru Kangler se tako po njihovi oceni ne nanaša na javne zadeve ampak na konkretne že pravnomočno končane postopke, usmerjena je v sodnike, torej nosilce javne oblasti, ki niso politično odgovorni, zato sodni svet meni, da posega v ustavno varovano neodvisnost sodne veje oblasti.

Ustavno sodišče je s sedmimi glasovi za in enim proti potrdilo začasno zadržanje, saj je edina škodljiva posledica, da bo odložena izvedba preiskovalnih dejanj.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:34 25. Oktober 2019.

    Kanglera na mizo, mizo pa vun!

  • 09:44 25. Oktober 2019.

    Sama greznica, ki smrdi že do lune.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.