Ustavno sodišče zadržalo stečaj T-2

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Saga s stečajem T-2 se nadaljuje.
Oglej si celoten članek

"Ustavno sodišče je ugodilo predlogu največjega lastnika telekomunikacijske družbe T-2, družbe Garnol, d. o. o., in s sklepom začasno zadržalo izvajanje stečajnega postopka nad družbo T-2," so sporočili iz Garnola. 

Okrožno sodišče je 22. junija predlog za stečaj zavrnilo, Višje sodišče pa je sklep 5. avgusta spremenilo, tako da se je začel stečaj. Štiri dni kasneje je Garnol vložil ustavno pritožbo. 

Ustavno sodišče je presodilo, da škodljivih posledic, ki bi nastale s tekom stečajnega postopka T-2, ne bi bilo več mogoče odpraviti, zato so odločili, da se začasno zadrži. Stečajna upraviteljica sicer ostaja na čelu družbe, po mnenju Garnola mora delovati kot direktor aktivne družbe. 
 
"V družbi Garnol verjamemo, da je pred družbo T-2 svetla prihodnost in da bo še naprej pomemben in konkurenčen ponudnik telekomunikacijskih storitev, zaradi česar stečaj prav gotovo ni primerna rešitev," so še dodali. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.