Ustrelil sosedo, razlog naj bi bil njen novi partner

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Poskus umora. Sosedo zadel v roko in trebuh.
Oglej si celoten članek

Sodišče je 67-letnemu Jožetu Šercerju iz naselja Papeži v Osilnici za poskus umora sosede z lovsko puško 20. septembra 2018 in nedovoljeno proizvodnjo orožja in promet z njim prisodilo 15 let in štiri mesece zaporne kazni, poročajo mediji. Sodba še ni pravnomočna, na pravnomočnost pa bo moški počakal v priporu.

Šercer je na dan zločina z lovsko puško streljal na 48-letno sosedo, ki se je odpravljala v službo. Zadeta je bila v desno roko in trebuh, a je uspela zbežati ter je napad preživela. Motiv zločina naj bi bil, da se moški ni mogel sprijazniti s tem, da ima soseda novega partnerja. Pred zločinom jo je mesec dni zasledoval, pred zločinom pa dve uri čakal skrit v grmovju.

Kazen je nižja, kot jo je terjalo tožilstvo, ki je za obe dejanji skupaj zahtevalo 20 let in pet mesecev zaporne kazni. Sodišče je namreč upoštevalo olajševalne okoliščine; da je ostalo pri poskusu umora, njegovo težko mladost, starost in dejstvo, da prej ni bil kaznovan. Odvzeli so mu tudi orožje in strelivo, za katera ni imel dovoljenja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:25 21. Januar 2020.

    To ni nič.Od sodnice sin udeležen v več tatvinah rop,posredi je droga.Na koncu pogojna,ker je drugače vredu fant,mladost,predkaznovan ni bil... …

  • 10:52 21. Januar 2020.

    ..Pred zločinom jo je mesec dni zasledoval, pred zločinom pa dve uri čakal skrit v grmovju... Kaj pa un ki …

  • 10:09 21. Januar 2020.

    Ojoj, on pa ko je z avtom zbil dva na prehodu za pešce, pa polovico manj, kje je tu logiga.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.