Ustvarjajo skupaj

Foto: Žurnal24 V DZMP vsak dan izvajajo delavnice in predvsem učno pomoč romskim otrokom in mla
DZMP. Otroke spodbujajo k ustvarjalnosti. Delavnice za Rome.
Oglej si celoten članek

Društvo zaveznikov mehkega pristanka (DZMP) bo jutri ob 18. uri v mladinskem centru predvajalo pet kratkih igranih in dokumentarnih filmov, nastalih na videodelavnici, ki je potekala med šolskimi počitnicami, udeležilo pa se je je 11 mladih. DZMP pa je v romskih naseljih sočasno izvajalo ustvarjalne delavnice, v katerih je sodelovalo 40 tamkajšnjih otrok, s katerimi so člani izdelovali maske.

Te so kombinirali s kapami, ki so jih sešili, polepili, porisali ali kako drugače okrasili in tako naredili del svoje pustne oprave. Otroci, mentorji in prostovoljci pa so se urili tudi v izdelavi rož iz kreppapirja. V DZMP sicer vsak dan izvajajo delavnice in predvsem učno pomoč romskim otrokom in mladostnikom.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.