Uta mu je zrasla čez glavo

Foto: Žurnal24 Sadovnjak ob hiši Foto: Žurnal24 Hiša Vitoslava Türka Foto: Žurnal24 Sadovnjak ob hiši Foto: Žurnal24 Hiša v lasti sinov Vitoslava Türka Foto: Žurnal24 Hiša Vitoslava Türka Foto: Žurnal24 Hiša v lasti sinov Vitoslava Türka
Vitoslav Türk. Prvi mož Elesa trdi, da ni črnograditelj, a njegova uta je vila.
Oglej si celoten članek

“Nisem graditelj črne gradnje ... Omenjeni objekti so v lasti družbe Virtus, v kateri pa nimam lastniških deležev,” je očitke, da je črnograditelj, zavrnil Vitoslav Türk, vršilec dolžnosti direktorja Elesa, vplivni član SDS in brat nekdanjega predsednika Danila Türka.

Njegovo trditev na laž postavlja zemljiška knjiga. Po njej sta z ženo Metko vsak polovična lastnika parcele 402/13, na kateri stoji ogromna vila z razgledom na soline. Načelnik Upravne enote Piran Ivan Seljak je že večkrat zatrdil, da za to parcelo ni bilo izdano nobeno gradbeno dovoljenje, kar pomeni, da je objekt zgrajen na črno.

Po podatkih portala Prostor.gov.si je 144 kvadratnih metrov velik objekt v kategoriji senčnica (uta), mešana klet, stavba tehtnice vozil, vratarnica in podstrešje, po teh podatkih pa tudi naj ne bil priključen ne na električno ne na vodovodno omrežje.

Na sosednjih parcelah pa ima vilo, ki je bila prav tako zgrajena na črno, saj bi smelo tam stati le precej manjše gospodarsko poslopje podjetja Virtus, ki je v lasti Türkovih sinov. V tem podjetju Vitoslav Türk res nima lastniškega deleža; ustanovljeno je bilo leta 2001, ko je pridelalo dobrih šest tisoč evrov dobička, že leto pozneje pa je kupilo parcele z razgledom na morje.

Vidim ga občasno in vedno obrne glavo stran,” pa je o Vitoslavu Türku dejal njegov sosed na Parecagu, ki ne želi biti imenovan. “Sam sem kupil kmetijo tu v 70. letih, in ko smo hoteli narediti novo hišo, so bili strogi predpisi, da mora biti v istrijanskem slogu z lesenimi polkni in vsem tem, nekaterim pa očitno ni treba nič upoštevati in lepo gradijo na črno. Novinarji so za to vedeli, a si, dokler ni padel Janša, o tem niso upali pisati,” je dodal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 49

  • 14:12 30. Marec 2013.

    Turćine spoki iz javnega življenja SLO , da ne bi mi spokal tebe in še NADZORNI SVET Elesa zraven !

  • 17:53 28. Marec 2013.

    Do sedaj, sami lopovi in kriminalci.

  • 13:26 28. Marec 2013.

    Mrki zlezi mu v ..., pa boš lahko letoval na slovenski obali.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.