Utajili 1.300.000 evrov

Foto: Žurnal24
Z uvozom rabljenih avtomobilov prek slamnatih podjetij se je četverica izognila plačilu davka v višini več kot 1.300.000 evrov. Grozi jim do osem let zapora.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski kriminalisti so kazensko ovadili 28-letnega moškega iz Makedonije, 33-letnega moškega iz Kamnika, 39-letnega in 64-letnega moškega iz Krškega zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti, za katere je predpisana kazen zapora do osmih let.

V predkazenskem postopku so med septembrom 2009 in januarjem 2011 ugotovili, da so ovadeni organizirali uvoz večjega števila motornih vozil višjega cenovnega razreda iz območja Evropske skupnosti ter jih nato preprodajali naprej različnim gospodarskim družbam in fizičnim osebam iz območja Republike Slovenije. Vozila so osumljeni uvozili v imenu slamnatih gospodarskih družb, s čimer so se izognili plačilu davka na dodano vrednost in davka na motorna vozila v skupni višini več kot 1.300.000 evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.