Uveden še en inšpekcijski nadzor

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Na željo staršev bodo pretepenega dečka prešolali. Ministrstvo je na šoli v Desklah zaradi domnevnih nepravilnosti pri izvajanju pouka, uvedlo še en inšpekcijski nadzor.
Oglej si celoten članek

Priseljenega dečka, ki je obiskoval OŠ Deskle, bodo na željo staršev prešolali v zanj varnejše okolje, je povedala ministrica Stanka Setnikar Cankar. Včeraj se je na šoli sestala s starši, predstavniki šole in odvetniki. Kot je pojasnila ministrica, da priseljeni deček, dokler ne izpeljejo postopkov prešolanja, ne bo obiskoval pouka. Iz ministrstva so naknadno sporočili, da ga bodo predvidoma prešolali še v tem šolskem letu.

Čakamo tudi na odziv ravnatelja osnovne šole Deskle, kjer je bil deček iz Bosne, ki je šolo začel obiskovati v začetku tega šolskega leta, žrtev medvrstniškega nasilja, ki ga je policiji prijavil pediater. Ministrstvo je na šoli uvedlo inšpekcijski nadzor. To je bilo sprva verbalno, nato pa tudi fizično. Ravnatelj šole Vojko Simčič je zagotavljal, da na šoli skušajo normalizirati razmere.

Da bi preseljenega dečka bili pripravljeni sprejeti, je že potrdila ravnateljica OŠ Kanal Milka Zimic. Kanal je od Deskel oddaljen okoli štiri kilometre, na šoli pa po besedah ravnateljice, večjih težav z nestrpnostjo do priseljenih otrok, nimajo.

Še drugi inšpekcijski nadzor

Kot je še povedala ministrica Stanka Setnikar Cankar, so na šoli v Desklah zaradi anonimnega pisma glede nepravilnosti pri izvajanju pouka, uvedli še en inšpekcijski nadzor. Anonimno pismo, v katerem avtor opozarja na nepravilnosti pri izvajanju pouka, ni povezano z medvrstniškim nasiljem. Izsledki obeh inšpekcijskih nadzorov naj bi bili znani v prihodnjih tednih. Če se bo izkazalo, da je ravnatelj šole deloval v nasprotju z zakonom, ministrstvo lahko zahteva njegovo razrešitev, je še pojasnila ministrica.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 19

  • mph
    11:05 14. Januar 2015.

    Uau, janšisti vsake toliko le uspete preseči sami sebe.

  • 10:24 14. Januar 2015.

    totalno zgrešena zadeva. V šolah so starši "Bog in batina".,....mularija pa to izkorišča

  • mph
    10:08 14. Januar 2015.

    Zelo žalostno in resnično. Glede na brezposelnost med učitelji mislim, da bi bilo zelo vzgojno, da ti izmečki, ker to …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.