V 24 urah na cestah umrli štirje ljudje

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Slovenske ceste so v nedeljo zahtevale štiri življenja. Pri vseh nesrečah je bila za smrt kriva neprilagojena hitrost, tudi pri sinočnji nesreči izven naselja Šared v Občini Izola. Umrl je 46-letni Portorožan, ki je trčil v drevo.
Oglej si celoten članek

Nesreča se je zgodila ob 20.20 na lokalni cesti približno 300 metrov izven naselja Šared v Občini Izola. Šestinštiridesetletni voznik osebnega avtomobila iz Portoroža je vozil iz smeri Šareda proti Kortam. Ko je z vozilom pripeljal po rahlem klancu navzgor, kjer cesta iz blagega desnega ovinka preide v ravnino, je zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter izgubil oblast nad vozilom.

Pri tem je vozilo obrnilo pravokotno na vozišče, tako da je z levim bočnim delom oddrselo v desno izven vozišča in z levim bočnim delom trčilo v drevo. Voznik je zaradi poškodb na kraju nesreče umrl, 49-letni sopotnik pa ni bil poškodovan, so zapisali na spletni strani policije.

Trk v drevo in stanovanjsko hišo

Prva tragična nesreča se je okoli 1.45 zgodila na območju Slovenj Gradca, druga pa ob 5.47 v vasi Prem v Občini Ilirska Bistrica.

V prvi nesreči je 35-letnik bežal pred policisti in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v drevo. Pri tem je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Pri drugi nesreči pa je 20-letni voznik čelno trčil v stanovanjsko hišo in prav tako umrl na kraju nesreče.

V Pogancih umrl 21-letnik

Okoli 15.30 pa je v Pogancih pri Novem mestu 21-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil 55-letnega voznika. Mladenič je umrl na kraju nesreče, reševalci pa so poškodovano 20-letno potnico in 55-letnega voznika drugega udeleženega avtomobila odpeljali v bolnišnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.