V 54. letu je umrl Boris Strel

Foto: Špela Mohorič
Foto: Špela Mohorič
Nekdanji slovenski smučar Boris Strel naj bi umrl tragične smrti.
Oglej si celoten članek

Slovensko športno javnost je danes pretresla novica, da je umrl nekdanji alpski smučar Boris Strel. Po poročanju Dela naj bi si vzel življenje.

Strel, specialist za veleslalom

Boris Strel se je rodil 20. oktobra 1959 v Žireh. Leta 1977 je v Kranjski Gori v veleslalomu postal evropski mladinski prvak, nato pa je leta 1981 na tekmi za svetovni pokal v Cortini v veleslalomu zmagal.

Na SP v Schladmingu si je v veleslalomu prismučal bronasto kolajno, kar je pomenilo prvo kolajno na SP v slovenski zgodovini smučanja. Slovel je kot smučar s prefinjenim občutkom za smuči in drsenje, bil je specialist za veleslalom.

Po koncu smučarske sezone 1984/85 je tekmovalne smuči postavil v kot, od takrat se je ukvarjal s servisom in prodajo smučarske opreme.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.