V Adrii stavka kabinskega osebja?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Predstavniki združenja kabinskega osebja se z vodstvom Adrie Airways pogajajo o več odprtih vprašanjih kolektivne pogodbe. Če ne bodo zadovoljni, se bodo odločili za morebitno stavko.
Oglej si celoten članek

Predstavniki Združenja kabinskega osebja posadk letal Slovenije z 98 člani so se z vodstvom Adrie Airways dogovorili za ponoven sestanek v četrtek, ko bodo poskušali rešiti še preostalih osem vprašanj. Teh predsednik uprave Klemen Boštjančič ni mogel komentirati, je pa potrdil, da zdaj potekajo intenzivna pogajanja z združenjem, ki je edini od štirih sindikatov, s katerim lani niso dosegli dogovora glede kolektivne pogodbe.

Obstoječa kolektivna pogodba, ki so jo odpovedali marca, se izteče julija, zato je sklenitev dogovora še toliko nujnejša. Ostali trije sindikati v Adrii so pogodbo podpisali že konec lanskega septembra. Združenje pa je ocenilo, da je bil postavljeni rok prekratek, da bi se lahko sporazumeli o bistvenih spremembah pogojev dela kabinskega osebja.

Če ne bodo zadovoljni, bodo stavkali

Ko bodo pogajanja s poslovodstvom Adrie zaključena, bo združenje na sestanku članstva odločilo, ali so s sklenjenimi dogovori zadovoljni. V nasprotnem primeru napovedujejo stavko. "Vsekakor upam in pričakujem, da se ne bo izšlo v stavko," je poudaril Boštjančič. "Če slučajno bo, pa se bomo potrudili, da bodo posledice minimalne in jih potniki ne bi čutili."

V Adrii vroče

Medtem se v Adrii spopadajo tudi z nesporazumi med upravo in nadzornim svetom. Po ponedeljkovi burni seji nadzornega sveta sta od štirih predstavnikov kapitala odstopila dva, preostala dva pa sta deponirala odstopni izjavi. Več preberite v včerajšnjem članku Boštjančič po nočni srhljivki ostaja v Adrii.

Zdaj se mora čim prej sestati odbor vlagateljev, ki je bil imenovan ob prestrukturiranju in dokapitalizaciji. Odbor, ki ga sestavljajo predstavniki bank in Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN), se mora uskladiti glede postopkov. V AUKN si želijo čimprejšnji sklic skupščine, na kateri se bo odločalo o nadomestnih članih nadzornega sveta. Če uprava sama skupščine ne bo sklicala, lahko to zahtevajo lastniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:41 28. Marec 2012.

    Vse je isto sr...................

  • 15:56 28. Marec 2012.

    Križar ima piko na zaposlene v AA, za oastalo bando mu ni mar.

  • 15:01 28. Marec 2012.

    ...Križar o komu govoriš?? ...o zaposlenih ali tudi o poslancih, politikih, državnikih...ker na letališčih, so to osebe, ki gredo na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.