V Afriko prihaja internet

Foto: Žurnal24 Domačini v Nangomi, Zambija
Internet bo čez nekaj let resnično povsod: kmalu naj bi namreč razvili infrastrukturo za širokopasovni dostop do interneta v Srednji Afriki.
Oglej si celoten članek

Svetovna banka bo v ta projekt vložila 146 milijonov evrov.

V pričakovanju nižjih cen
Banka želi na ta način tamkajšnjim državam pomagati pri razvoju lastnega širokopasovnega telekomunikacijskega hrbteničnega omrežja. Pričakovati je, da bo to pospešilo proces povečanja dostopnosti širokopasovnega interneta in znižanja cen za uporabnike.

Dve fazi, deset let
Projekt naj bi bil zaključen v desetih letih. Med drugim bo v tem času potrebno poskrbeti tudi za uskladitev zakonodaje za internetni in komunikacijski sektor.

V prvi fazi se bodo v program vključeni Kamerun, Čad in Srednjeafriška republika, v drugi fazi pa Kongo, Ekvatorialna Gvineja, Demokratična republika Kongo, Gabon, Niger, Nigerija, Sao Tome in Principe in Sudan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.