V Avstriji našli mrtvega slovenskega aplinista

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Domnevajo, da je zašel in se ponesrečil.
Oglej si celoten članek

Pod Velikim Klekom (Grossglockner) na avstrijskem Koroškem so danes zjutraj našli mrtvega ponesrečenega alpinista iz Slovenije. 65-letnika so sicer pogrešali že od srede. Domnevajo, da je v slabem vremenu zašel in se ponesrečil, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Moški naj bi se kljub slabemu vremenu podal iz planinske koče Salmhütte proti koči Erzherzog Johann-Hütte, a je očitno zašel precej proti vzhodu, prišel med strme skale in padel.

Policija je zatem sprožila iskalno akcijo, ki pa so jo morali zaradi slabega vremena v petek prekiniti. Davi pa je upravnik koče Almhütte policiji sporočil, da so na višini okoli 3100 metrov našli nahrbtnik in cepin. Kmalu zatem pa so našli še pogrešanega alpinista, navaja APA.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.