V avstrijskih Hoferjih ceneje kot pri nas

Foto: Dejan Mijović
Foto: Dejan Mijović
Cene v avstrijskih prodajalnah Hofer nižje kot v slovenskih. Največja razlika pri tehničnih izdelkih, ugotavlja ZPS.
Oglej si celoten članek

Zveza potrošnikov Slovenije (ZPS) je primerjala cene v avstrijskih in slovenskih prodajalnah Hofer. Ugotovili so, da je večina izdelkov, ki imajo v Sloveniji in Avstriji različno ceno, pri Avstrijcih cenejša.

Primerjali so 17 Hoferjevih izdelkov v posebni ponudbi na njihovem spletnem mestu. Med okoli 400 izdelki je bila cena v Sloveniji in Avstriji različna. Pri 90 izdelkih je bila razlika od nekaj deset centov pa tudi do 60 evrov. Na drugi strani je bilo v Avstriji dražjih le 15 izdelkov. Največje razlike so bile pri tehničnih izdelkih, so ugotovili v ZPS.

 

Podjetje Hofer je na vprašanje ZPS o različnih cenah odgovorilo, da je eno od njihovih osnovnih načel "najvišja kakovost po najnižjih cenah", da pa morajo "pri oblikovanju ponudbe upoštevati več vidikov tržnih razmer, kot so konkurenčnost, zakonski in davčni parametri, logistični dejavniki".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 09:56 19. Februar 2012.

    mogoče pa se gre tukaj za vkolkuliran znesek podkupnin ,nagrad in drugo... našim političnim velikanom???To je balkan prijatelji,tukaj ne pride …

  • 14:44 18. Februar 2012.

    Vem, vem, da je Hofer poimenovan Hofer le v Sloveniji in Avstriji - drugje je Aldi Sud in Aldi Nord …

  • 22:35 17. Februar 2012.

    logicno da je pri nas Hofer drazji kot v avstriji. Zakaj bi pa sel vec pod ceno konkurence kot je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.