V avtu prevažal 17 pasjih mladičkov, namenjenih na črni trg

Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči Foto: PU Koper pasji mladiči
Policisti so v Hrvatinih ustavili osebni avtomobil, v katerem so v prtljažnem delu našli 17 pasjih mladičkov.
Oglej si celoten članek

Policisti PU Koper so v petek ponoči v Hrvatinih ustavili osebni avtomobil madžarskih registrskih tablic. 52-letni državljan Madžarske je v prtljažniku prevažal 17 pasjih mladičkov, starih približno dva meseca. Za prodajo na italijanskem črnem trgu je bilo namenjenih 10 pudlov in 7 francoskih buldogov. 

Policisti so ugotovili, da je bilo za psičke sicer zadovoljivo poskrbljeno (imeli so hrano in vodo), vendar niso bili čipirani in niso imeli dokumentov (potnih listin) oziroma ti niso bili pravi. 

Foto: PU Koper pasji mladiči

O dogodku so obvestili tudi italijanske varnostne organe, ki zbirajo nadaljnje informacije glede nakupa in prodaje psov v Italiji. Po prvih podatkih bi vsakega prodal za 2000 evrov. 

Policija je obvestila inšpektorico VURS, ki je prevzela nadaljnje postopke, psiške pa so odpeljali v azil za živali v Sv. Anton. 

Državljanu Madžarske so izdali tudi plačilni nalog po Zakonu o nalezljivih boleznih, saj ni upošteval omejitve gibanja med 21. in 6. uro.

Foto: PU Koper pasji mladiči dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 16:37 2. November 2020.

    prasec. obest ga za jajca

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.