V Brdih grozdje pod streho

Foto: Žurnal24 Okrog 30 slovenskih, italijanskih in avstrijskih novinarjev je potrgalo zadnje g
Novinarska trgatev. Predstavniki sedme sile potrgali zadnje grozde rebule.
Oglej si celoten članek

S tradicionalno, že 15. novinarsko trgatvijo so v četrtek v Brdih končali trganje grozdja. V Vinski kleti Goriška brda so letos sprejeli 7.400 ton grozdja, kar je za 15 odstotkov manj kot lani, pričakujejo pa vina z nekoliko nižjo vsebnostjo alkohola z izrazitim sadnim karakterjem, ki so na trgu zelo iskana.

V nasprotju s prejšnjimi leti, ko smo novinarji trgali pikolit, so nam letos zaupali trganje rebule, najstarejše brike. Ob lepem vremenu nam je v vinogradu Borisa Gašparina v Neblem na pomoč priskočila tudi vinska kraljica Slovenije Andreja Erzetič, saj prav iz tega vinograda prihaja tudi posebna kraljičina rebula.

Vino in sir ter potop v Krčnik
Trganju sta sledila degustacija briških vin in sirov iz kobariške mlekarne Planika, ki se odlično dopolnjujejo, ter potop v tolmun Krčnik, iz katerega je vinska kraljica v spremstvu potapljačev kluba Subrda na dan potegnila posebno polnitev pikolita, ki je pod vodo zorel od lanske novinarske trgatve.

V kleti stavijo na tuje trge
Kot je povedal direktor vinske kleti Silvan Peršolja, trenutno 20 odstotkov vsega vina prodajo na tuje, predvsem v ZDA, Veliko Britanijo in Nemčijo, s prodiranjem na bolj eksotične, a zahtevne trge, kot sta Kitajska in Indija, pa si prizadevajo, da bi na tujem ustvarili 40 odstotkov vseh prihodkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.