V četrtek lahko pričakujete zapore prometa

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Policisti bodo v četrtek ob obisku ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea na območju Gorenjske in Ljubljane izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa.
Oglej si celoten članek

Na Generalni policijski upravi (GPU) ocenjujejo, da bo varovanje v četrtek kratkotrajno, a eno od zahtevnejših. Policija bo v primeru varovanja Pompea izvedla vse aktivnosti načrtovanja, koordiniranja in izvedbe varovanja ter skrbela za čim večjo pretočnost prometa. Varovana oseba je varovana skladu z uredbo o varovanju oseb. Poleg slovenskih policistov bodo pri varovanju sodelovali tudi ameriški varnostniki.

"Vsako varovanje ima svoje posebnosti, konkretno varovanje je sicer kratkotrajno, a varnostno eno od zahtevnejših," so dodali na GPU.

Glede prometa bodo v četrtek na območju Gorenjske in Ljubljane skrbeli za varovanje kolon, pri čemer bodo izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. S tem nameravajo skrbeti za čim večjo pretočnost v prometu, zaradi česar večjih zastojev ne pričakujejo.

Ameriški državni sekretar Mike Pompeo se je v ponedeljek odpravil na turnejo v Evropo, v okviru katere bo v četrtek obiskal tudi Slovenijo. To bo prvi obisk kakega ameriškega zunanjega ministra po 23 letih. Med glavnimi temami njegove turneje bo predvsem krepitev zavezništev v ameriškem "spopadanju" s Kitajsko v kibernetskem prostoru. Večina obiska v Sloveniji naj bi potekala na Bledu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:15 13. Avgust 2020.

    Kdaj pa jih ni ? Vrnite denar za vinjete barabini .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.