V decembru brezposelnih več kot novembra, manj kot decembra leto prej

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Decembra se je, tako kot lanskega januarja in oktobra, število brezposelnih zvišalo,v ostalih mesecih lanskega leta se je znižalo.
Oglej si celoten članek

V Slovenji je bilo konec decembra registriranih 119.458 brezposelnih, kar je 3,5 odstotka več kot novembra in 3,7 odstotka manj kot decembra leta 2013, so danes sporočili z Zavoda RS za zaposlovanje. Podrobnejše podatke bodo objavili v sredo.

December je bil tako po januarju in oktobru tretji mesec v letu 2014, ko se je število registriranih brezposelnih na mesečni ravni zvišalo, v ostalih mesecih se je znižalo. V posameznem mesecu na letni ravni, glede na enak mesec leto prej, pa je bilo število v mesecih od januarja do junija višje, od julija naprej pa nižje.

V prvih 11 mesecih leta 2014 je bilo pri zavodu v povprečju registriranih 120.168 brezposelnih, kar je bilo 0,6 odstotka več kot v enakem obdobju leta 2013.

Na Zavodu za zaposlovanje je sicer trenutno 396 prostih delovnih mest.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.