V drugem krogu obračun Türka in Pahorja

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Javnomnenjska raziskava kaže, da bi imeli drugi krog predsedniških volitev, v katerem bi se pomerila zdajšnji predsednik Danilo Türk in nekdanji premier Borut Pahor.
Oglej si celoten članek


Če bi bile predsedniške volitve v nedeljo, bi največ anketiranih svoj glas dalo Danilu Türku (44,3 odstotka). Borutu Pahorju bi namenili 20,5 odstotka glasov, Milanu Zveru pa 15,6 odstotka. Razen Monike Malešič nihče od preostalih kandidatov ne bi zbral več kot en odstotek podpore.

Če bi se v drugem krogu volitev pomerila Pahor in Türk, bi jih 51,9 odstotka glasovalo za Türka, 34,6 odstotka pa za Pahorja.

Minus za vse

Na avgustovski lestvici merjenja priljubljenosti slovenskih politikov je podpora v primerjavi s prejšnjim mesecem padla prav vsem politikom, kar se je po poročanju POP TV zgodilo prvič v 20 letih merjenja.

Podpora večini strank padla

Delo vlade kot uspešno ocenjuje 18 odstotkov vprašanih, kot neuspešno pa 77,9 odstotka.

Če bi bile v nedeljo volitve v državni zbor, bi 17,3 odstotka vprašanih volilo Pozitivno Slovenijo, 16,1 odstotka SDS in 12,5 odstotka SD. Podpora večini strank je sicer padla, z izjemo stranke SDS, kateri se je podpora iz julijskih 14,7 povišala na 16,1 odstotka ter Pozitivne Slovenije, katero bi volil enak odstotek vprašanih kot meseca julija (17,3).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 12:10 27. Avgust 2012.

    Dobro samo da ni Zvera in pokakane SDS!

  • 11:38 27. Avgust 2012.

    prisluhi in prividi..So ustanove, ki se ukvarjajo tudi s to težavo. Na Gorenjskem je to v Begunjah.

  • 11:21 27. Avgust 2012.

    Kaj pa praviš na kombinacijo:<br />partijski kolegi, osebni prijatelji predsednik vlade JJ in predsednik države Milan Zver. To je prava …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.