V drugi krog Peterle in Türk

Foto: Žurnal24 Türk bi se uvrstil v drugi krog, zbral pa bi le nekaj odstotkov manj kot Peterle
Če bi bile volitve za predsednika to nedeljo, bi se v drugi krog po raziskavi Spema uvrstila Peterle in Türk.
Oglej si celoten članek

Če bi bile predsedniške volitve to nedeljo, bi se v drugi krog volitev uvrstila Lojze Peterle z 22,5 odstotka glasov in Danilo Türk, ki bi zbral 19,8 odstotka glasov, je pokazala raziskava javnega mnenja, ki jo je opravil oddelek za raziskave in razvoj Spem Komunikacijska skupina. Na tretje mesto bi se uvrstil Mitja Gaspari, ki bi ga volilo 12 odstotkov vprašanih, z 10,3 odstotka glasov pa mu sledi Zmago Jelinčič. Med strankami bi največ glasov prejela SD, sledita pa ji SDS in SNS. V zvezi z volitvami predsednika republike je neopredeljenih 20,8 odstotka vprašanih, štirje odstotki anketirancev pa se volitev ne bi udeležili.

SD vodi med strankami
Na volitvah v državni zbor bi največ glasov z 21,6 odstotka prejeli SD. Na drugem mestu je s 16,3 odstotka SDS, za SNS pa bi se odločilo sedem odstotkov anketirancev. Sledijo DeSUS (5,6 odstotka), NSi (5,4 odstotka), LDS (4,8 odstotka), in SLS, ki bi jo volilo 3,5 odstotka vprašanih. 25,8 odstotka anketirancev je neopredeljenih, volitev pa se ne bi udeležilo 4,9 odstotka vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.