V dveh tednih pet ljudi izgubilo zavest

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V novomeški Adrii je v 14 dneh kar pet delavcev potrebovalo nujno medicinsko pomoč. Vzrok: vročina v proizvodni hali in preobremenjenost, piše portal Dolenjskanews.
Oglej si celoten članek

V novomeškem zdravstvenem domu so potrdili, da so njihovi reševalci v kratkem obdobju v omenjenem podjetju posredovali trikrat. In sicer zaradi poškodbe pri padcu in še dveh primerih, ki sta se zgodili 1. in 2. junija. Neuradno je šlo za hiperventilacijo oz. dehidracijo, piše Dolenjskanews.

V službi za odnose z javnostmi pri Adrii pa so povedali, da so obravnavali štiri primere.

Po navedbah anonimnih virov prostori, kjer poteka proizvodnja, niso izolirani in hlajeni. Zaposleni naj ne bi smeli klicati reševalcev, a naj bi kljub prepovedi poklicali pomoč.

V Adrii pojasnjujejo, da so zabeležili štiri primere slabosti zaposlenih. V treh primerih so posredovali reševalci, v enem ne. Zanikajo, da bi prepovedali klicanje reševalcev in da v teh dneh vročina v proizvodnji ni tako neznosna.

dezurni@zurnal24.si

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 07:34 6. Junij 2016.

    se mi zdi da je kravata

  • 07:32 6. Junij 2016.

    Kako pa si vrh novomeškega Adria predstavlja varnost delavcev ???<br /><br />Izjava da ne smejo klicat reševalce je naravnost šokantna.<br …

  • 17:30 5. Junij 2016.

    Najprej ni 5 ampak štirikrat . Postavlja se vprašanje kako do sedaj niso padali 55 let , zdaj pa kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.