V Egiptu še okoli 200 Slovencev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Letalo, ki je v soboto z letališča na Brniku prazno poletelo proti Egiptu, se je v zgodnjih jutranjih urah vrnilo v domovino. Na njem je bilo 180 Slovencev.
Oglej si celoten članek

Na njem so bili potniki, ki so prek slovenskih turističnih agencij počitnikovali v tamkajšnjih letoviščih. Prihodnji poleti v Egipt so do nadaljnjega ustavljeni, je povedal direktor prodaje v Kompasu Peter Majerle.

V Egiptu je trenutno nekaj manj kot 200 Slovencev. Po tiste, ki tam počitnikujejo preko turističnih agencij, bodo v sredo poslali letalo, poroča POP TV.

Potem ko je zunanje ministrstvo zaradi aktualnih dogajanj v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih slovenskim državljanom v petek odsvetovalo vsa nenujna potovanja v Egipt, so slovenske turistične agencije začasno ustavile polete proti letoviščem ob Rdečem morju. Turisti, ki bi morali v Egipt potovati v soboto, so tako ostali doma oz. so se odločili za zamenjavo aranžmaja.

Medtem se v Egiptu danes obetajo novi protesti privržencev odstavljenega predsednika Mohameda Mursija. Za danes je napovedana tudi seja vlade, na kateri bodo razpravljali o krizi v državi, potem ko je v nasilju v minulih dneh umrlo več kot 750 ljudi. Na dnevnem redu bo med drugim predlog začasnega premiera Hazema al Beblavija za razpustitev Muslimanske bratovščine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:14 18. Avgust 2013.

    Da boh , da ukusili malo Islamskega gneva, bedaki kam so rinel .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.