V Elanu nove zaposlitve

Foto: Žurnal24 “Kapitalska struktura Elana je trenutno boljša, kot je povprečje slovenske indus
Begunje. Pogodba s Siemensom.Desetmilijonska dokapitalizacija.
Oglej si celoten članek

“Danes ali jutri bomo podpisali petletno pogodbo s Siemensom, saj smo usklajeni v vseh elementih,” je v torek dejal Robert Ferko, predsednik uprave.

Od sodelovanja s Siemensom si v Elanu obetajo dober zaslužek in nova delovna mesta, saj so že zaposlili 20 delavcev, prav toliko pa jih še bodo. Elan bo izdeloval ključne dele za vetrne elektrarne, od skupnega projekta pa si na leto obetajo sedem milijonov evrov prihodkov. Za nakup strojne opreme potrebujejo dva milijona, za okrepitev marketinga pa pet milijonov evrov. Računajo na deset milijonov evrov, ki bi jih za širitev proizvodnje in razvoj novih proizvodov potrebovali prihodnje leto.

“Interes za kapitalski vstop v Elan je tako med strateškimi partnerji kot med finančnimi investitorji, pri katerih gre predvsem za tujce,” je povedal prvi mož Elana, prvi Elanov nadzornik Stojan Nikolić pa je dodal, da Elan ne potrebuje dokapitalizacije za tekoče poslovanje, saj redno plačuje vse obveznosti, temveč za razvoj novih projektov.

Danes božičnica
Še letos bodo imenovali skupino – sestavljali jo bodo predstavniki uprave, nadzornega sveta in lastnikov –, ki bo začela postopek izbire finančnega svetovalca, ta pa bo sodeloval pri izboru investitorjev za dokapitalizacijo družbe in bo izbran do konca januarja. V Elanu so letos ustvarili 79 milijonov evrov prihodkov, prihodnje leto pa naj bi jih za 85 milijonov evrov. “Letošnje leto je za Elan odlično, saj smo izpeljali reorganizacijo, refinancirali svoj dolg, kapitalska struktura pa je dobra; rešili smo torej vse tisto, s čimer se ta čas spoprijema slovenska industrija,” je poudaril Ferko. Uspešno poslovanje bodo občutili tudi zaposleni, ki bodo danes prejeli 250 evrov bruto božičnice oziroma nagrade za uspešno delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.